Hoe verloopt het consult?

Anamnese:

Na het maken van de afspraak wordt u gevraagd om 2 formulieren in te vullen. In het intakeformulier staan er vragen over uw gezondheid, geschiedenis en leefgewoonten. Voor het voedingsdagboek kunt u kiezen of u 5 dagen uw voedingspatroon wilt bijhouden (vaak geeft dit wel veel inzicht) of kunt u noteren wat u gemiddeld op 1 dag eet en drinkt. U kunt de formulieren terugvinden onder het kopje Downloads. 

Tong- en pols onderzoek:

Vervolgens doen we een kort tong- en pols onderzoek. Deze vaardigheden zijn afkomstig van de Ayurveda en Chinese geneeskunde. De pols vertelt ons hoe verschillende orgaansystemen met elkaar samenwerken. De vorm, kleur en beslag van de tong zijn een weerspiegeling van de processen in het maag-darmkanaal.

Electro-acupunctuur:

U mag de sokken en schoenen uitdoen en plaatsnemen op de behandelbank. Met de electro-acupunctuur meting worden de acupunctuur punten op de handen en voeten gemeten. Elk punt staat in verbinding met een meridiaan van een orgaan. Wanneer de waarde afwijkt wordt daar een notitie van gemaakt. Na de meting ontstaat er een overzicht van alle functies en dysfuncties. Ook wordt er gekeken of u gevoeligheden heeft voor voedingsstoffen of een disbalans in de mineralen. Aan de hand van het totaalbeeld wordt er een behandelplan bedacht en kunnen er middelen worden uitgezocht die u kunnen ondersteunen. 

Advies: 

Het advies dat u krijgt is gericht op voeding en leefstijl, aangevuld met ondersteunende middelen. Ook krijgt u nog een verslag in de mail zodat u het thuis rustig na kunt lezen. Na 6 of 8 weken kunnen we het resultaat van de behandeling bespreken, onderzoeken en eventueel bijsturen. Hoeveel behandelingen er in totaal nodig zijn is afhankelijk van uw problematiek en zullen we altijd in overleg bespreken. Ook is het mogelijk om na uw behandeltraject een (half)jaarlijkse check-up te laten doen om op deze manier preventief te werken.