FAQ

1. Wat betekent mesologie?

De naam mesologie komt van meso en logos. Logos betekent 'kennis van' en meso betekent 'midden'. Mesologie is de brug tussen de alternatieve en reguliere geneeskunde; de brug tussen Oosters en Westers. Meso staat ook voor mesoderm, een van de drie embryonale weefselstructuren waaruit later het bindweefsel ontstaat. Het bindweefsel verbindt alle weefsels in het lichaam met elkaar. Hierdoor staan de organen met elkaar in verbinding en worden ze door elkaar beïnvloed. 

2. Wat is electro-acpunctuur?

Met het electro-acupunctuur apparaat worden er 80-100 punten op de handen en voeten gemeten. Ieder punt staat in verbinding met een orgaansysteem zoals de darmen, de nieren, het lymfestelsel of het zenuwstelsel. Een afwijkende meetwaarde kan wijzen op een verstoringen in dit systeem. Zo kan de mesoloog op zoek gaan naar de oorzaken van uw klacht(en). 

3. Welke rol speel ik zelf?

Het optimaliseren en behouden van uw gezondheid is afhankelijk van een levenswijze en wordt nooit bepaald door 1 zaak. Als uw voedingspatroon niet goed is, werkt geen enkel supplement. Daarnaast kunt u nog zo gezond eten, maar als u veel stress ervaart zal dit de spijsvertering belemmeren en klachten blijven veroorzaken. Daarom zullen we ook naar meerdere factoren moeten kijken, zoals uw voeding, beweging, ontspanning, stress en slaap. Hierbij speelt u zelf een actieve rol. 

4. Wat is Ayurveda?

De Ayurveda is zowel een levenswijze als een geneeskundig systeem dat wereldwijd al meer dan 5.000 jaar wordt beoefend en daardoor kan worden bestempeld als de oudste geneeswijze die de mens kent. Het is in de Ayurveda van groot belang dat u leeft en eet volgens een patroon dat bij uw spijsverteringstype past. Uw spijsverteringstype wordt vastgesteld aan de hand van verschillende symptomen zoals uw karakter, uw bouw, uw slaapritme, uw stoelgang & de kenmerken die de therapeut terugvind in de pols- en tongdiagnose. Wanneer we weten welk type (of combinatie van types) u bent, kunnen we hier de voeding en leefstijl op aanpassen. De persoonlijke balans zorgt ervoor dat klachten verminderen en/of minder snel ontstaan.

5. Wat is Chinese Geneeskunde? 

De Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) bestaat al meer dan 2.000 jaar en is daarmee één van de oudste geneeswijzen ter wereld. De TCM gaat ervan uit dat er een nauwe relatie bestaat tussen lichaam en geest. Verstoort de geest, dan heeft dat gevolgen voor het lichaam en andersom. Belangrijke elementen uit de de TCM zijn Yin en Yang. Goede gezondheid wordt gezien als een goed evenwicht tussen Yin en Yang. De TCM kent de 5 elementen leer met vuur, aarde, metaal, water en hout. Deze elementen staan voor organen, eigenschappen, seizoen, emoties etc. Ook hier gaat het om de juiste balans tussen de 5 elementen. De TCM helpt de Mesoloog om zijn blik te verbreden, om verbanden te zien die anders verborgen blijven en om een goede therapiekeuze te maken.


"Laat uw voedsel uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding" - Hippocrates